lördag 19 januari 2013

Aroniabär & Gurkemeja-cocktail


Idag sitter jag och studerar lite igen. Läser på Newsvoice att Aroniabär och gurkmeja ihop har stark anticancerogen effekt. Tänk så mycket gott det finns därute som botar cancer. Jag skulle vilja odla egna buskar,. någon som har stickling? Annars får jag väl smyga kring någon kommunal förskola eller nåt, sett att dem ofta växer där.

Jag drömmer.. Tänk att få öppna en cancerklinik i Sverige. En alternativ cancerklinik där man bara serverar ekologiskt och precis just den mat och örter som hjälper kroppen att boosta sitt försvar mot cancer. Broccoligroddar, gurkmeja, aronia, vitlök, graviola, hampaprotein, selen, D-vitamin, chaga-the. Servera dignande anti-cancerjulbord. Servera dignande anti-influensabord. Vore häftigt tycker jag.

Får hämta lite mer inspiration om jag kommer till Vidarkliniken. Har ju vart inne på att åka dit under hela resan men det har rådit olika meningar om när  och om jag kan få åka då mitt landsting inte samarbetar med dem. Men nu när jag träffade onkologen senast tyckte han att det skulle vara perfekt för mig så han ska kontakta Viktoria på intensivrehabiliteringen som ska hjälpa mig. Dem tänker ju lite som jag där uppe att sjukdom kan vara en chans att utvecklas, att förändra sitt liv. Att sjukdomen uppstår på flera plan, både kroppsligt och själsligt och därför även måste läkas på dessa plan. Att rätt vitaminer, miljö och konstnärliga övningar kan läka. Så jag hoppas verkligen jag får komma dit snart. Då åker man dit i 2-3 v och får en indviduell behandlingsplan. Dem arbetar med mistel-terapi bla för cancer men även mycket psykiskt för att bearbeta allt man varit med om. Massage och konst-terapi osv.

Ska även bli kallad till Linköping för en gen-utredning. Eller ah jag ska få måla upp ett släktträd och lämna blodprov och så ska dem ta sig en titt på om dem kan lösa gåtan varför jag som inte har bröstcancer i familjen ändå åkt på aggressiv bröstcancer så ung. Kan ju bli intressant ! Särskilt efter jag läst att en stor andel som får den här sortens cancer är african american ladies. Har jag lite black mama blod i mig kanske? Skulle ju kanske förklara min booty isf.

O sen blir det ny mammografi i mars / april
och samtal med min kära kirurg om hur jag ska göra med jeibisarna. Tuttarnas vara eller icke vara.
Men mer om det senare.

Ta hand AUM er!

6 kommentarer:

  1. Hej igen,
    Det var länge sedan jag skrev till dig. Är glad att höra att du är frisk. Så underbart för dig och dina närmaste. Hur kan man veta att man är frisk? Jag frågade på sjukhuset och de sade att man kan inte veta... Så jag går och funderar om jag har fortfarande en massa sjuka celler i min kropp. Jag har slutat men cellgift (VILKEN LÄTTNAD!) men nu har jag börjar med strålningen, som ska vara i 25 gånger. Vi för se hur det går. Läkaren sade också att jag måste ta en sorts hormon tabletter som heter LETROZOL Teva 2,5mg, under 5 år. Jag köpte dem men när jag läser om alla komponenter och biverkningar blev jag super tveksam om jag verkligen ska ta dem eller inte. Vet du om detta? Eller om det finns en mycket mer hälsosammare alternativ. Min cancer är östrogen känslig så tabletterna verkar vara för att förhindra östrogen i min kropp.
    Ville fråga dig om den där gen-utredningen... kan man veta i en sådan test vilken sorts mat ska man äta, beroende av vinken tipp ADN man har? Det finns inte heller cancer i min familj så jag vet inte varför jag har fått den. Och ska kolla den där Vidarkliniken och se om jag kunde få Lunds kommun att betala för att åka ditt.
    Och din idé att ha en clinik för cancer-sjuka men bara hälsosam mat låter underbart. Och en fantastisk idé. Men det vore kanske lättare med en restaurang, eller?
    De där bär, var hittar man dem? Jag äter gurkmeja varje dag med alla måltider.
    Det var allt nu. Hoppas du inte behöver bli av men dina bröst. Kram och det bästa för dig. Gloria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gloria jag har mailat dig på Fb. Så härligt att höra från dig!

      Man kan egentligen inte veta när man är frisk, man är frisk så länge man inte hittar någon cancer i kroppen. Sen tror jag dem friskförklarar dig helt när du varit cancerfri i 5 år.

      Härligt att cellgiftsbehandlingarna är förbi!
      Bären kan man odla själv i sverige, kanske har en granne någon buske du kan få. Det är dem som på hösten blir alldeles eldröda om bladen med svartlila bär. Massa gkädje hälsa och kraft till dig!. PS. Verkligen imponerad och inspirerad av din keramik!! DS

      Radera
    2. Hej Ellinor, bara säga att jag har inte sett någon mail från dig via FB. Mycket konstig! Kram och tack för svaret. Gloria

      Radera
  2. Hej, råkade snubbla över din blogg när jag sökte på aroniabär. Vet inte hur det är med dig nu? Bra hoppas jag. Det finns mycket forskning som visar vad cancer egentligen är, Om du är intresserad kan jag ge en del tips. Hoppas du inte tycker det är provocerande, tanken är att hjälpa. Men det är så svårt att ta till sig. Börja med att titta på denna film med dr Enby samt några filmer till. Det finns en bok på svenska av Tanya Harter Pierce, "Överlista din cancer".

    http://www.youtube.com/watch?v=yZqX3vqM3a0

    http://www.youtube.com/watch?v=rBUGVkmmwbk
    http://www.youtube.com/watch?v=gWLrfNJICeM

    Tumören är för övrigt ett tecken på att din kropp är i en läkningsfas vilket är positivt. Viktigast är att få kroppen basisk igen så att svampen som orsakade den dör. Detta görs genom kosten. Bort med socker (inkl fruktos, gluten och rött kött. Tankens kraft är stor. Istället för att känna vrede mot cancern så se att den faktiskt kapslat in det farliga för att rädda dig, Tankens kraft är stor. Du kan göra mycket med bara den! Se alla fall på nätet som lyckats läka ut sin cancer. Men det krävs oftast en kombination av insatser.
    Önskar dig lycka till på vägen. Hoppas detta kan ge dig något och att du kan ta detta på rätt sätt. Vill du ha mer tips så kan du nå mig på maroch66@gmail.com Skaffa 2000-talets vetenskap och läs där vad som händer i vetenskapens värld. Speciellt nr 1 2013. Finns att beställa på http://www.2000taletsvetenskap.nu/

    Lev väl!
    Christer

    PS. (gurkmejan ska för övrigt vara ekologisk samt blandad med kokosolja, då ökar det annars låga bioupptaget med ca 100 ggr, detta enligt cancerspecialister som jobbar med alternativa läkesätt)

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Immun.se säljer Aroniapulver samt andra nyttiga och goda bärpulver.
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Trist att du har cancer. Men vill hjälpa dig lite titta på chaga te den ska vara grymt bra mot cancer. Finns tror jag i hälsokost butiker. Jag köpte 100g för 150kr pulver inga konstiga blandningar utan ren chaga. Chaga är en svamp som växer på björk träd är svart och hård. Växer mest uppe i norden och Ryssland. Aronia är också bra mot cancer men sen vet jag inte om det påverkar njurar osv. För mycket av det nyttiga kan påverka andra saker.

    SvaraRadera

Tack för att du kommenterar, det är alltid lika uppskattat!