Jag har varit så himla sugen på kanel det senaste. Sånt tror jag man alltid ska lyssna till och försöka tillfredsställa. Kanel är ju supernyttigt, likaså chiafröna och den råa kakaon jag haft i denna underbara råa efterrätt.
Kanel hjälper till att sänka blodsockret i kroppen och är ju därför suverän för tex diabetiker; men kanel är även väldigt rik på antioxidanter. Det finns en skala som heter OREC och som ger en bild av hur mycket antioxidanter olika livsmedel / 100 g innehåller.
På den skalan hamnar kanel långt uppe i toppen, ( 267 000 ) mycket högre upp än tex gurkmeja. ( 159 000 ) Jag tycker det säger sig själv men kan vara värt att påpeka att ekologiska örter och kryddor oftast har högre innehåll antioxidanter.
Så strö kanel lite varstans. I efterrätter, på kaffet, på nötter, i tomatsåsen eller på äpplen. Det är bra för dig och smakar ju gudinnligt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för att du kommenterar, det är alltid lika uppskattat!